Friday, February 8, 2013

You are what you eat!


With breakfast as our most important meal of the day (especially if you are incorporating some sort of exercise or fitness right away), here’s a great recipe for those of you who are looking for a low-calorie but filling breakfast meal!

 

EGGS ITALIANO

4 servings

Total time: 40 minutes

Per serving: 329 calories; 14 g fat ( 4 g sat , 6 g mono ); 425 mg cholesterol; 31 g carbohydrates; 22 g protein; 5 g fiber; 675 mg sodium; 570 mg potassium.

 

Ingredients

1/4 cup distilled white vinegar

2 teaspoons extra-virgin olive oil

1 shallot, minced

1 clove garlic, minced

1 pound zucchini, (about 2 medium), diced

12 ounces plum tomatoes, (3-4), diced

3 tablespoons thinly sliced fresh basil, divided

1 tablespoon balsamic vinegar

1/2 teaspoon salt

Freshly ground pepper, to taste

8 large eggs

4 whole-wheat English muffins, split and toasted

2 tablespoons freshly grated Parmesan cheese

 

Preparation

  1. Fill a large, straight-sided skillet or Dutch oven with 2 inches of water; bring to a boil. Add white vinegar.
  2. Meanwhile, heat oil in a large nonstick skillet over medium-high heat. Add shallot and garlic and cook, stirring, until fragrant, about 1 minute. Stir in zucchini and tomatoes and cook, stirring occasionally, until the zucchini is tender, about 10 minutes. Remove from the heat; stir in 1 tablespoon basil, balsamic vinegar, salt and pepper.
  3. Meanwhile, reduce the boiling water to a gentle simmer; the water should be steaming and small bubbles should come up from the bottom of the pan. Crack each egg into a small bowl and slip them one at a time into the simmering water, taking care not to break the yolks. Cook for 4 minutes for soft set, 5 minutes for medium set and 8 minutes for hard set. Using a slotted spoon, transfer the eggs to a clean kitchen towel to drain.
  4. To serve, top each muffin half with some of the vegetable mixture, an egg, a sprinkling of cheese and the remaining basil.

 

 

 

Comme que le petit déjeuner est notre repas le plus important de la journée (surtout si vous constituez de la remise en forme tout de suite après), voici une excellente recette pour ceux d'entre vous qui sont à la recherche d’un repas qui est faible teneur en calories, mais qui remplissent !

OEUFS ITALIANO
4 portions
Temps total: 40 minutes
Par portion: 329 calories, 14 g de gras (4 g sat, 6 g mono), 425 mg de cholestérol, 31 g de glucides, 22 g de protéines, 5 g de fibres, 675 mg de sodium 570 mg de potassium.

Ingrédients
1/4 tasse de vinaigre blanc distillé
2 cuillères à café huile d’olive extra vierge
1 échalote, émincée
1 gousse d'ail, hachée finement
1 lb courgette, (environ 2 moyennes), coupées en dés
12 oz tomates italiennes, (3-4), en dés
3 cuillères à soupe de basilic frais émincé, divisée
1 cuillère à soupe de vinaigre balsamique
1/2 cuillère à café de sel
Poivre fraîchement moulu, au goût
8 œufs grandes
4 muffins anglais de blé entier, coupés et grillés
2 cuillères à soupe de parmesan fraîchement râpé

Préparation
1. Remplissez un grand poêlon avec 2 pouces d'eau et porter à ébullition. Ajouter le vinaigre blanc.
2. Pendant ce temps, chauffez l'huile à feu moyen-vif dans un grand poêlon antiadhésive. Ajoutez l'échalote et l'ail et cuisez, en brassant, environ 1 minute. Incorporez les courgettes et les tomates et cuisez, en remuant occasionnellement, jusqu'à ce que les courgettes soient tendres, environ 10 minutes. Retirez du feu et incorporez 1 cuillère à soupe de basilic, le vinaigre balsamique, le sel et le poivre.
3. Pendant ce temps, réduisez l'eau bouillante à ébullition douce, l'eau doit être à la vapeur et des petites bulles doit venir du fond. Craquez chaque œuf dans un petit bol et glissez-les un à la fois dans l'eau frémissante, en prenant soin de ne pas casser les jaunes. Cuisez pendant 4 minutes à 5 minutes pour un ensemble doux et 8 minutes pour dur. Avec l’aide d'une écumoire, transférez les œufs dans un torchon propre pour drainer.
4. Au moment de servir, garnissez chaque moitié de muffin avec un peu du mélange de légumes, un œuf, une pincée de fromage et le basilic restant.

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